Iseckati sitno luk i praziluk, pa izdinstati na ulju. Dodati šampinjone, takođe sitno iseckane i pržiti, dok sva voda ne ispari. Na kraju dodati so, biber i začin c. Ostaviti fil da se malo prohladi.
Posebno u činiji umutiti vodu, ulje, brašno, griz, so i prašak za pecivo.
Sada filovati kore na sledeći način: Ređati po tri kore, svaku premazati umućenom smesom, na treću koru rasporediti fil od šampinjona i uviti. Ovako nafilovane rolate, ređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
Svaki prut premazati malo običnom vodom i peći pitu na 200*C oko 40 minuta.
Pečenu pitu ostaviti da se malo ohladi, pa seći na parčiće i poslužiti dok je topla.
Napomene
U ovo zimsko vreme posta, ova pita je fantastično rešenje za doručak ili večeru. Pita je zaista preukusna, a spremljena na ovaj način, odaje utisak da kore nisu kupovne, već razvučene. Mekana, sočna, ukusna, mirišljava i šta još treba..Poslovica za danas:-" Čuvaj se tihe vode i psa koji ćuti."-