Umutiti jaja, šećer, brašno i kakao. Izručiti u pleh (20x30cm) i ispeći.
Skuvati sirup od šećera i vode. Nije potrebno da sirup bude gust kao za slatko već samo kuvati da vri 2-3 minuta i odmah preliti preko ispečene kore.
Sada kad je kora gotova, praviti fil. Umutiti mikserom brašno sa malo mleka, odvojenih od onih pola litra a ostatak mleka staviti da provri. Skinuti sa ringle, dodati šećer i vanilu u mleko pa odmah zatim izručiti smesu od brašna i mleka. Vratiti šerpicu na ringlu i skuvati fil uz neprestano mešanje.
U vruć fil odmah dodati puter i mikserom dobro umutiti fil. Vruć fil preliti odmah preko kore.
Sada istopiti čokoladu i ulje i preliti preko kolač.
Kolač ostaviti da se skroz ohladi pa hladan seći na kocke i služiti.
Ja ledene kocke pravim baš ovim redom, tj.ne čekam ništa da se ohladi već sve redom sipam vruće pa na kraju ceo kolač pustim da se ohladi.