Go Back

Uvijena gibanica gužvara

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Pite
Kuhinja: Srpska
Keyword: pita,gibanica,sir,slana,doručak,večera,gotove,kore,

Sastojci

  • 500 gr kora za gibanicu

Fil:

  • 4 cela jajeta
  • 250 gr krem sira po izboru
  • 100 gr feta sira
  • 100 gr kisele pavlake ili jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 2 ravne kašičice soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Uputstvo

  • Umutiti jaja, dodati sve ostale sastojke i još jednom sve dobro izmešati. Fil je gotov.
  • Pleh dimenzija 20 x 30 cm, obložiti papirom za pečenje. Presaviti jednu koru i staviti na dno pleha ravno.
  • Na radni deo staviti dve kore jednu preko druge. Sada uzeti tri kore, pa svaku ponaosob malo zgužvati, potopiti u fil, da se potpuno natopi, blago je ocediti i složiti, jednu do druge, uz donji kraj kore. Sa strane, kore malo preklopiti, pa uviti kore kao i svaku pitu.
  • Ovako savijenu pitu staviti u pleh.
  • Isto uraditi sa ostalim korama. Ja sam dobila ukupno 4 pruta.
  • U ostatak fila, dodati malo ulja i kisele vode, preliti preko složene pite u plehu.
  • Pitu peći oko 40 minuta na 200*C.
  • Pečenu pitu pokriti krpom i ostaviti desetak minuta. Zatim iseći i poslužiti.

Napomene

Eeee ovo je recept za jednu veoma neobičnu gibanicu. Što se tiče samog recepta, on je manje-više isti, ali što se tiče tehnike slaganja gibanice gužvare, e tu je caka. Reče meni moja drugarica Gina, probaj na ovaj način, videćeš koja je razlika. Probala i uverila se. Ljudi moji, ne možete da verujete koliko je bila dobra, moj muž pričao dva dana o gibanici😂Obavezno, ali obavezno probajte.
Poslovica za danas:
-"Za vladanje sobom, koristi svoju glavu. Za obraćanje drugima, koristi svoje srce."-