Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke i još jednom sve umutiti.
Smesu izručiti u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm, i peći koru na 170-180*C oko 20 minuta.
Pečenu koru možete preliti sa 100 ml mleka, ali nije obavezno. Ostaviti da se kora ohladi.
Fil:
Umutiti mleko, žumance, šećer, brašno i gustin i staviti na ringlu da se skuva, sve vreme mešajući. Kada se fil skuvao i zgusnuo, skinuti sa ringle, dodati puter i vanilin šećer i fil dobro umutiti mikserom. Ostaviti fil sa strane, da se malo prohladi, dok spremite glazuru.
Glazura:
Slatku pavlaku i puter zagrejati uz mešanje, da se puter istopi. U vruću pavlaku dodati obe vrste čokolade i sve dobro izmešati, da se sastojci sjedine. Na kraju dodati krupno mlevene lešnike ili orahe i još jednom sve izmešati. Ostaviti glazuru da se hladi.
Preko kore sipati fil i lepo ga rasporediti. Fil ne mora da bude potpuno hladan.
Banane preseći na pola po dužini, a onda i po širini i složiti preko fila, jednu do druge. Blago utisnuti u fil.
Preko banana preliti glazuru i ostaviti u frižider, najmanje 3-4 sata, da se kolač dobro ohladi i stegne. Najbolje preko noći.
Što se tiče glazure, pazite da ne bude previše topla i retka, prilikom prelivanja kolača, jer će tada samo skliznuti sa banana. Ostavite glazuru da se ohladi i postane gusta, otprilike kao nutela na sobnoj temperaturi, možda za nijansu ređe, pa rasporedite preko kolača.
Napomene
Kolač je jednom rečju božanstven. Sada sam ga prvi put napravila i oduševila se. Ako volite banane, ovo je prava poslastica za vas. Bogata, sočna, kremasta, izdašna...sve u jedan.Poslovica za danas:-"Lepa je svaka ruka, koja nešto daje."-