Za ove sendviče sastojci su: "šta imaš u frižideru", a mera se određuje prema apetitu.
Ako imate stari tost hleb i ne znate kako da ga iskoristite, ovo je idealno rešenje. Isto tako, za ove sendviče možete iskoristiti i potpuno svež tost hleb.
Dakle, spremite jedan uski pleh za hleb, a ukoliko ga nemate, raširirte aluminijumsku foliju na običan pleh.
Svaku krišku hleba premažite puterom, margarinom za mazanje ili kiselom pavlakom.
Namazane kriške hleba ređati uspravno, jednu do druge, od početka do kraja pleha, i uz jednu ivicu pleha.
Zatim, između svake kriške, stavljati po parče šunke, suvog vrata ili pršute, malo kačkavalja ili nekog drugog sira, izrendanog ili isečenog na tanke kriške. I na kraju, staviti po krišku tanko isečenog paradajza. Ja sam koristila čeri paradajz.
Ukoliko ste ređali u običan pleh, uz jednu ivicu pleha, tada sa druge strane, od alu-folije, koju ste prethodno raširili preko pleha, napravite neku vrstu stranice. Samo podignite foliju u visini tosta, pa kada prelijete sendviče prelivom, istu tu foliju, prebacite preko složenog tosta, tako da ga celog pokrijete.
Za preliv umutiti 3-4 jajeta, pola šolje mleka, možete dodati malo svežeg sira ili kašiku dve pavlake, pa preliti preko sendviča. Odozgo posoliti i posuti neku mešavinu italijanskog začina, ili začin po vašem ukusu.
Sve pokriti aluminijumskom folijom, koju smo malopre pomenuli i peći na 200*C oko pola sata. Ja sam posle petnaestak minuta skinula foliju, i vratila da se peče još desetak minuta. Samo pazite da vam se vrhovi tosta ne prepeku.
Poslužite vruće uz šolju jogurta.