Čokoladu i puter otopiti u mikrotalasnoj ili na pari. Kada se otopi, izmešati dobro da se dobije ujednačena smesa. Ostaviti sa strane, dok spremite ostale sastojke.
Posebno umutiti belanca sa šećerom i limunovim sokom, u čvrst sneg. Takođe ostaviti sa strane.
Žumanca i šećer mutiti da se dobije gusta, svetla smesa. Dodati vanilu i rum, nastaviti sa miksanjem, pa dodavati otopljenu čokoladu i puter. Kada se smesa dobro umuti, postepeno dodavati mleko, malo po malo, sve vreme miksajući.
Dodati mleveni keks, pa kada se smesa izjednači isključiti mikser. Na kraju dodati umućena belanca i polako, ručno izmešati smesu, dok se sastojci ne sjedine.
Smesu izručiti u pleh, dimenzija 20 x 30 cm, obložen papirom za pečenje.
Koru peći pola sata, na 180*C. Pečenu koru ostaviti da se potpuno ohladi.
Kada se kora ohladila, prevrnuti je na plato i iseći na kocke 2x2 cm ili veće ako vam se više sviđa.
Sada svaku kocku preseći na pola, jednu polovinu premazati nutelom, pa poklopiti drugom polovinom. Ako vam je lakše, možete koru, dok je cela, preseći na pola, nafilovati nutelom i poklopiti. Ali, ako se odlučite na ovaj korak, budite pažljivi, jer je biskvit nežan.
Nafilovane kockice ostaviti u frižider na sat vremena.
Za to vreme spremiti fil. Sve sastojke staviti u šerpicu i pustiti da provri uz mešanje. Čim provri, fil je gotov i skloniti ga sa strane, da se samo malo prohladi.
Nafilovane i ohlađene kockice potapati u fil, valjati u kokos, sa svih strana i ređati na tacnu za kolače.
Poslužiti odmah ili kasnije.