U mlako mleko razmutiti šećer i kvasac, pa ostaviti da se kvasac aktivira.
Dodati jaja i ulje, izmešati i na kraju dodavati malo po malo brašna. Po receptu ide 700 gr brašna, ali meni je otišlo skoro 800 gr, zato se ne ograničavajte na meru, već potrošite onoliko, koliko vam treba da dobijete fino, glatko testo, koje se ne lepi za ruke.
Ostaviti testo da naraste i duplira se.
Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesiti i podeliti na 5-6 delova, zavisi kolike kifle volite.
Svaki deo rastanjiti oklagijom u krug, iseći na 8 delova, filovati i uvijati u kiflice.
Kiflice ređati u pleh, ostaviti da odstoje 15-20 minuta, pa peći na 200*C oko 15 - 20 minuta.
Dok se kiflice peku, skuvati sirup od šećera i vode. Sirup ne treba da bude gust, dovoljno je da vri 2-3 minuta, pa ga ostaviti da se prohladi, dok kiflice ne budu pečene.
Pečene kiflice pokriti i ostaviti 5-6 minuta, da se samo malo prohlade.
U duboki tanjir sipati kokos, pa krenuti sa poslom.
Svaku kiflicu umočiti u sirup (samo je, tako reći provući kroz sirup) pa uvaljati u kokos i ređati na tacnu.
Možete ih poslužiti tople ili hladne, svejedno je, ne zna se kako su lepše. A i kada prenoće, ostanu mekane kao duša. Proverila.