Umutiti mikserom sir, margarin i so. Dodati brašno i umesiti testo.
Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider najmanje 2-3 sata. Bilo bi poželjno da testo što duže stoji u frižideru, jer što duže stoji, sve bolje narasta prilikom pečenja. Ja ga često umesim uveče, pa preko noći ostavim u frižider i sutradan pečem pecivo.
Kada je testo odstajalo, razvaljati ga na pobrašnjenoj radnoj površini, na debljinu 1 cm.
Koji ćete oblik praviti od ovog testa, zavisi samo od vas. Možete manjom čašicom vaditi pogačice, ili seći na četvrtaste ili pravougaone štapiće. Možete vaditi razne oblike nekom modlom u obliku zvezde, srca ili šta već imate.
Uglavnom, dobijene oblike od testa, poređati u pleh, obložen papirom za pečenje. Pogačice premazati umućenim jajetom i posuti susamom, makom ili kimom.
Peći pecivo na 220*C oko 20-25 minuta, zavisno od rerne.
Poslužiti toplo, mada je jako ukusno i kada se ohladi, čak i kada prenoći.