Pleh dimenzija 24x24 cm, ili približnih dimenzija, obložiti papirom za pečenje. Po dnu pleha poređati prepolovljene šljive, tako da potpuno pokriju dno.
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati mleko i brašno, još malo izmiksati, pa smesu preliti preko šljiva.
Smesa je dosta retka, ali neka vas to ne brine, tako treba da bude. Kolač peći oko 40 minuta na 180-200*C.
Dok se kolač peče, spremiti prezle. U šerpici ugrejati margarin, (možete koristiti i ulje). Sipati prezle i šećer, pa pržiti uz neprestano mešanje. Pazite da ne zagori.
Preko vrućeg kolača sipati prezle i dobro ih utapkati. Ostaviti kolač da se potpuno ohladi.
Hladan kolač iseći i poslužiti. Ja sam kolače vadila čašom i tako dobila okrugao oblik kolača.
Još jedna mala napomena: Dok se kolač peče, šljive, koje su bile na dnu, podignu se na vrh, te tako dobijemo drugačiji redosled (kora, šljive, prezle).