Go Back

Piletina u kajmaku

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: piletina, kuvana,kajmak, mleko, ručak,sos,brzo, ukusno

Sastojci

  • 2 batka
  • 2 karabatka
  • 1/2 šolje mleka
  • 2 kašičice začina c
  • 3-4 kašike kajmaka

Uputstvo

  • Za ovo jelo, najbolje je iskoristiti kuvanu piletinu iz supe, ili vodu, u kojoj se kuvala piletina za ovo jelo, iskoristite za supu.
  • Dakle, skuvajte meso pa iskidajte na sitnije komade.
  • U šerpicu sipajte pola šolje mleka i stavite da provri. Dodajte Začin C i kajmak i pustite da se kajmak istopi.
  • Na kraju dodajte meso i pustite da se krčka par minuta na tihoj vatri.
  • Poslužite vruće jelo, samo ili uz neki dodatak.

Napomene

Piletina u kajmaku me uvek poseti na moju majku, koja je ovo jelo obavezno spremala nedeljom. Procedi supu i zakuva, a piletinu spremi na kajmaku. Eh bože, koliko lepih uspomena me veže za to srećno vreme i za moje detinjstvo, a interesantno je, da me  uvek me sitnice sete na to divno doba.
Poslovica za danas:
-" Ako kažeš vatra, nećeš izgoreti."-