Za ovo jelo, najbolje je iskoristiti kuvanu piletinu iz supe, ili vodu, u kojoj se kuvala piletina za ovo jelo, iskoristite za supu.
Dakle, skuvajte meso pa iskidajte na sitnije komade.
U šerpicu sipajte pola šolje mleka i stavite da provri. Dodajte Začin C i kajmak i pustite da se kajmak istopi.
Na kraju dodajte meso i pustite da se krčka par minuta na tihoj vatri.
Poslužite vruće jelo, samo ili uz neki dodatak.
Napomene
Piletina u kajmaku me uvek poseti na moju majku, koja je ovo jelo obavezno spremala nedeljom. Procedi supu i zakuva, a piletinu spremi na kajmaku. Eh bože, koliko lepih uspomena me veže za to srećno vreme i za moje detinjstvo, a interesantno je, da me uvek me sitnice sete na to divno doba.Poslovica za danas:-" Ako kažeš vatra, nećeš izgoreti."-