Lisnato testo razvaljati oklagijom, u oblik pravougaonika, dimenzija 35 x 25 cm.. Prebaciti u pleh, istih dimenzija, obložen papirom za pečenje i ispeći da porumeni. Isto uraditi i sa drugim listom, lisnatog testa. Ostaviti da se ohladi. Pleh za krempitu treba da bude malo dublji, može da bude i malo većih dimenzija od navedenih, ali ne sme biti manji.
Odvojiti žumanca od belanaca. Od izmerene količine šećera, odvojiti 10 kašika za belanca.
Žumanca, šećer, vanilin šećer, brašno i gustin umutiti mikserom, sa pola litra mleka.
Ostatak mleka i vodu, staviti da provri. Dodati umućenu smesu od žumanca i nastaviti sa kuvanjem fila, uz stalno mešanje, dok se fil ne zgusne.
Posebno umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, pa polako dodavati vruć fil, muteći sve vreme mikserom, na najjačoj brzini.
U pleh staviti jedan list ispečenog lisnatog testa, preko sipati umućen fil, poravnati i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti slatku pavlaku i premazati preko ohlađene krempite.
Drugi list ispečenog lisnatog testa, iseći na kocke, veličine koju želite, da vam budu parčad krempite. Preko premazane slatke pavlake, ređati isečene kocke lisnatog testa, ali tako da vam donja strana, koja je ležala na plehu, sada bude okrenuta ka gore, da bi vam krempita bila ravna. Krempitu obilato posuti šećerom u prahu i ostavit u frižider do služenja.
Ohlađenu krempitu iseći i poslužiti.