Umutiti testo od gore navedenih sastojaka, pa pokriti krpom i ostaviti da testo naraste i duplira se. Meni je otišlo malo više od kilogram brašna.
Sir izgnježditi viljuškom i izmešati sa omekšalim puterom. Ukoliko sir nije slan, dosoliti malo fil. U slučaju da je sir tvrd, dodati malo pavlake da bi se dobila lepa tekstura fila, koji može da se razmazuje preko testa.
Naraslo testo podeliti na dva dela, pa svaki malo premesiti i ostaviti još desetak minuta da odstoji.
Zatim, svaki deo rastanjiti oklagijom u oblik pravougaonika, pa premazati polovinom fila.
Premazano testo uviti u rolat, sa šire strane i iseći na delove širine 2-3 prsta.
Isto uraditi i sa drugom polovinom testa.
Isečene rolnice poređati u pleh, obložen papirom za pečenje, pokriti krpom i ostaviti oko pola sata, da narastu.
Pre pečenja premazati umućenim jajetom, posuti susamom ili nekim drugim semenkama i peći na 220*C oko 20 minuta.
Ispečene rolnice pokriti krpom i ostaviti u plehu desetak minuta. Poslužiti tople.
Napomene
Peciva nikad dosta, pa zato iskoristite još malo ovog hladnjikavog i kišnog vremena, da umesite nešto, jer kada počnu letnje vrućine, uželećete se peciva do jeseni. Rolnice ili štrudlice, kako ih neki zovu, su odlične👍mekane, ukusne, i vazdušaste👌Poslovica za danas:-"Ne pravi pitu ko ima, nego ko je naučio."-