Odvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti dobro belanca u čvrst sneg.
Dodati šećer i nastaviti sa miksanjem, dok smesa ne postane potpuno bela i čvrsta.
Sada dadavati žumanca, jedno po jedno, sve vreme miksajući na manjoj brzini.
Dodati ulje i kratko izmiksati. Misker sada odložite, jer vam više nije potreban.
Na kraju dodati prosejano brašno i prašak za pecivo i polako varjačom ili špatulom mešati, da se brašno sjedini sa jajima i da se dobije lepa kompaktna smesa.
Pleh podmazati ili obložiti papirom za pečenje, izručiti odmah smesu i peći biskvit na 200*C oko 25 - 30 minuta. Proveriti čačkalicom, da li je biskvit pečen.
Na rešetku, najbolje od rerne, staviti čistu krpu, pa na krpu izručiti biskvit i ostaviti da se ohladi.
Ova mera je dovoljna za pleh dimenzija 20 x 30 cm ili za okrugli kalup, prečnika 24 cm.
Ovo je recept za univerzalni žuti biskvit, koji možete koristiti za više vrsta torti ili kolača. Biskvit je mekan i sočan, sam po sebi, a možete ga dodatno natopiti mlekom ili nekim sokom od pomorandže. Takođe, biskvit možete preseći na pola, tako da dobijete dve tanje kore, sve u zavisnosti od toga, kakvu tortu ili kolač pravite.