U 600 ml vode, skuvati supu od jedne pileće kocke. Ostaviti sa strane. Ja sam koristila kocku od povrća.
U veći i dublji tiganj, složiti sastojke na sledeći način:
Špagete podeliti u dve grupe, pa ih staviti na dno tiganja unakrst. Čeri paradajze iseći na pola, pa staviti u jedan kraj tiganja, između špageta. Spanać oprati i staviti u drugi kraj tiganja, takođe između špageta. U treći slobodan deo tiganja staviti crveni luk iseckan na rebarca i ljutu papričicu iseckanu na kolutiće. I na kraju u četvrti deo tiganja staviti beli luk, iseckan na kolutiće. Da skratim, špagete i povrće poređati kao na slici😂
Ovako složeno, preliti maslinovim uljem. Zaliti skuvanom supom, poklopiti i kuvati na srednjoj temperaturi oko 10-15 minuta. Vreme kuvanja najviše zavisi od špageta, ja sam moje krčkala sigurno dvadesetak minuta. Sve u svemu, posle destak minuta, sve promešati i proveriti da li su špagete skuvane, pa se prema tome i vodite.
Kada su špagete skuvane, dodati so, biber, bosiljak i parmezan, još jednom promešati i ostaviti par minuta da se još malo ukrčka i začini puste miris. Što se začina tiče, ja sam umesto bosiljka, koji ne volim, stavila malo mešavine italijanskih začina, a vi možete dodati začine po vašem ukusu. I to bi bilo to otprilike.
Nešto se mislim, brže sam spremila ove špagete, nego što sam sada ispisala ovaj recept za njih. Bas sam ga odužila😉
Poslužiti toplo.