U šerpicu sipati šećer i staviti na tihu vatru da se šećer istopi. Kada se šećer istopio i dobio karamel boju, sipati mleko i nastaviti sa kuvanjem, dok se sav karamelizovani šećer ne istopi.
Skinuti sa ringle, dodati margarin i belu čokoladu, izlomljenu na kockice i mešati da se sve istopi.
Na kraju sipati mlevene orahe i mleveni keks i sve dobro izmešati.
Sada kada je fil spreman, nafilovati rozen korice, poslednja korica se ne filuje. Pokriti folijom kolač, pa opteretiti nečim težim i ostaviti da se slegne.
Čokoladu istopiti, dodati ulje, sve dobro izmešati pa preliti preko kolača. Glazuru lepo razmazati preko kolača, malo protresti tacnu, da se glazura lepo razlije, pa ostaviti na hladno da se stegne.
Kolač seći na kocke ili štangle, nekim tankim i oštrim nožićem.
Još da dodam, orahe pre mlevenja, možete malo da prepečete, čisto da se malo pojača ukus. Naravno, nije obavezno, samo ukoliko volite ukus pečenih oraha.