Skuvan i ohlađen pasulj procediti, pa ispasirati u električnom secku. Ukoliko nemate secka, možete to uraditi i gnječilicom za pire krompir.
U pasirani pasulj, dodati izrendanu čokoladu, omekšali margarin i sve ostale sastojke, pa smesu dobro izraditi, odnosno umesiti rukom.
Na kraju dodati ruma po ukusu, još jednom sve izmešati i ostaviti smesu u frižider da se ohladi i stegne.
Od ohlađene smese praviti kuglice i valjati ih u kakao, rendanu čokoladu, čokoladne mrvice ili ih umakati u glazuru od čokolade.
Od ove smese dobije se otprilike 45 kuglica.
Napomene
Ove kuglice je najbolje praviti onda kada odlučite da pravite pasulj prebranac, pa ujedno iskoristite pasulj i za ručak i za kolače. Ja sam spremala prebranac za veliki petak, pa od skuvanog pasulja odvojila malo za kuglice. Ili ako vam je posna slava, eto još jednog posnog kolača za vašu tacnu sa sitnim kolačima. Probajte, veoma su ukusne, a retko ko će uspeti da pogodi od čega su napravljene.Poslovica za danas:-" Sećanje na patnju udvostručuje sreću."-