Go Back

Kiflice sa sirom

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Srpska
Keyword: kiflice, sir, slane, testo,kifle

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 250 ml ulja
  • 2 cela jajeta
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1100-1200 gr brašna mekog

Za premazivanje:

  • 250 gr putera ili margarina
  • 50 gr susama

Uputstvo

  • Zamesiti testo od mleka, jaja, ulja, kvasca, šećera, soli i brašna.
  • Testo odmah podeliti na 8 jufki, svaku jos malo premesiti, pokriti krpom i ostaviti da narastu.
  • Sada svaku jufku rasklagijati u krug i krug iseći na osam delova. Na svaki deo staviti po parče fete ili kačkavalja i umotavati kiflice.
  • Kiflice poređati u pleh, premazati umućenim jajetom, posuti susamom, preko kiflica narendati ceo puter i odmah ubaciti u rernu na 200*C oko 15-20 minuta.
  • Pečene kiflice pokriti krpom i ostaviti ih desetak minuta da se "istište". Vaditi iz pleha na tanjir i poslužiti dok su vruće.

Napomene

Garantujem da su ovo najmekše kiflice koje ste u životu probali a pri tom se za čas naprave. Recept za ove kiflice sam dobila pre otprilike tridesetak godina i nema šanse da ga zamenim nekim drugim, novijim, a probala sam ih dosta. Ipak su stari recepti neprikosnoveni.
Poslovica za danas:
-"Hrabrima sreća dodaje ruku"-