Zamesiti testo od mleka, jaja, ulja, kvasca, šećera, soli i brašna.
Testo odmah podeliti na 8 jufki, svaku jos malo premesiti, pokriti krpom i ostaviti da narastu.
Sada svaku jufku rasklagijati u krug i krug iseći na osam delova. Na svaki deo staviti po parče fete ili kačkavalja i umotavati kiflice.
Kiflice poređati u pleh, premazati umućenim jajetom, posuti susamom, preko kiflica narendati ceo puter i odmah ubaciti u rernu na 200*C oko 15-20 minuta.
Pečene kiflice pokriti krpom i ostaviti ih desetak minuta da se "istište". Vaditi iz pleha na tanjir i poslužiti dok su vruće.
Napomene
Garantujem da su ovo najmekše kiflice koje ste u životu probali a pri tom se za čas naprave. Recept za ove kiflice sam dobila pre otprilike tridesetak godina i nema šanse da ga zamenim nekim drugim, novijim, a probala sam ih dosta. Ipak su stari recepti neprikosnoveni.Poslovica za danas:-"Hrabrima sreća dodaje ruku"-