Umutiti jaja ručno pa dodati šečer, mleko, brašno, so i vanilu. Sve zajedno dobro izmešati da se dobije lepa glatka smesa, malo gušća nego za palačinke.
U malo veći tiganj staviti puter ili ulje da se zagreje. U zagrejano izručiti celu smesu u tiganj.
Po omletu posuti malo subog grožđa ko voli i pržiti dok se ne ispeče sa jedne strane.
Sada varjačom izdrobiti u tiganju ceo omlet na sitnije komade, izmešati i pustiti još malo da se isprži.
Pržen omlet izručiti na tanjir, posuti prah šećerom i poslužiti uz džem od šljiva.
Napomene
Ovo je zaista nešto što morate probati. Jedan vrlo lep i topao doručak, koji će vaša deca obožavati. Nema ništa lepše, nego kad kuća ujutru zamiriše na hranu. Ne zove se džabe "Carski omlet".Poslovica za danas:-" Doručkuj kao car, ručaj kao princ a večeraj kao prosjak."-