Umutiti sve sastojke za prvi fil i ostaviti sa strane.
Za drugi fil, izgnježditi sir, staviti jaja i prašak za pecivo pa sve zajedno izmešati.
Kada su oba fila spremna, početi sa pravljenjem trouglaste pite.
Uzeti jednu koru i premazati je prvim filom.
Namazanu koru presaviti na pola.
Pa još jednom na pola, da se dobije jedna uska traka.
Na kraj trake staviti kašičicu drugog fila.
Jedan kraj trake prebaciti dijagonalno preko fila.
Zatim, nastaviti preklapati traku do kraja, tako da se dobije trougao.
-
Isto uraditi sa ostalim korama, a dobijene trouglove ređati u podmazan ili pek-papirom obložen pleh.
Trouglove u plehu premazati prvim filom, posuti susamom i peći na 200*C oko pola sata. Ako vam nije ostalo fila za premazivanje, umutite jedno jaje sa 2-3 kašike mleka, pa premažite trouglove.
Pečenu pitu pokriti krpom i ostaviti destak minuta da odstoje, a zatim poslužiti dok je još topla.