Tortu bi trebalo filovati dan ranije, tako što ćete je ređati u pleh u kome su korice pečene, ili u kalupu koji je podesivih dimenzija. Fil od malina podeliti na 3 dela. Što se čokoladnog fila tiče, ja sam ga podelila na 4 dela, jer ga zaista ima dosta, tri sam iskoristila za filovanje između korica, a četvrti deo, za ukrašavanje torte. Ukoliko želite tortu ukrasiti šlagom, onda i čokoladni fil podelite na 3 dela, samo za filovanje između korica.
Na dno pleha staviti jednu koru, premazati je filom od čokolade i lepo poravnati. Preko sipati 1/3 fila od malina, poravnati pa pokriti drugom koricom. Postupak ponoviti sa drugom i trećom korom. Tortu poklopiti četvrtom korom, koju ne treba filovati. Pokriti tortu folijom i ostaviti u frižider preko noći. Sutradan će torta biti potpuno ohlađena i čvrsta i samim tim, spremna za ukrašavanje.
Sutradan tortu prevrnuti na tacnu, tako da gornja kora, dođe na dno torte. Ukoliko ste ostavili čokoladni fil za ukrašavanje, premazati celu tortu filom i ukrasiti po želji.
Torta je odmah spremna za konzumiranje, isecite i probajte ovu fantaziju.