Go Back

Raskupusane kupus kifle

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Peciva, Testa
Kuhinja: Srpska
Keyword: kupus, kifle, sir, pizza, šunka, doručak, večera, pecivo, slano

Sastojci

Testo:

  • 1 kg brašna mekog
  • 500 ml mleka
  • 2 cela jajeta
  • 200 ml ulja
  • 1 kockica kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera

Ostalo:

  • 300-400 gr pizza ili neke druge šunke
  • kečap i kačkavalj
  • jaje za premazivanje i susam za posipanje

Uputstvo

  • Umesitit testo od gore navedenih sastojaka. Pokriti krpom i ostaviti da testo naraste i duplira se.
  • Naraslo testo podeliti na dva dela, pa ih malo premesiti. Ostaviti 10-15 minuta da krene da narasta.
  • Oba dela rastanjiti oklagijom u oblik pravougaonika, što više u širinu, pa premazati kečapom.
  • Preko kečapa složiti šunku i kačkavalj u listićima ili narendan, pa sve zaviti u rolat.
  • Uvijeni rolat iseći u cik-cak na trouglove i pri tom vrhove trouglova seći skroz u špic, da bi se kifle prilikom pečenja potpuno raskupusale i dobile oblik kupusa.
  • Ovako isečene kifle poređati u pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
  • Kifle peći na 200*C oko pola sata. Pečene kifle pokriti krpom i ostaviti 10-15 minuta. Poslužiti tople.
  • Od ove mere, dobije se dva pleha kiflica. Kifle takođe, možete filovati i sirom ili samo kačkavaljem.

Napomene

Nema kraja receptima za razna testa i peciva. Što se mene tiče, ništa me više ne ispunjava, kao ovaj deo pekarskog posla, obrada testa rukama, miris svežeg testa i brašna, posmatranje kako testo narasta u rerni i odiše neverovatnim mirisom pečenog peciva...itd itd. Kada je testo u pitanju, tu sredine nema, samo vrh🙌
Poslovica za danas:
-" Čovek nije ljubomoran kada voli već kada želi da bude voljen."-