U šerpu sipati ulje da prekrije dno i zagrejati.
Dodati sitno iseckan crni i beli luk, poklopiti i dinstati desetak minuta na tihoj vatri.
U luk dodati meso iseckano na kockice, posoliti, staviti lorber (ukoliko volite), poklopiti i dinstati na srednjoj temperaturi, uz povremeno dodavanje vode.
Šampinjone dobro oprati i iseckati na malo deblje listiće.
Kada je meso upola gotovo, dodati iseckane šampinjone i šargarepu iseckanu na kolutiće i nastaviti sa kuvanjem, dok meso ne postane skroz mekano.
Na kraju posoliti i dodati ostale začine, po ukusu. Ako volite, možete dodati i jednu celu, svežu papriku.
U manji tiganj sipati ulje i zagrejati ga. Dodati 2-3 kašike brašna, malo propržiti, pa dodati 1 kašičicu aleve paprike i takođe propržiti da pusti miris. Ovako spremljenu zapršku sipati u gulaš i kuvati još minut, dva uz povremeno mešanje. Ukoliko vam se učini da je gulaš malo gušći, jednostavno dodajte malo vode, do željene gustine.
Gulaš poslužiti vruć uz prilog od pire krompira ili uz neku testeninu.