Go Back

Juneći gulaš sa šampinjonima

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: ručak, junetina, meso, gulaš, pečurke, šampinjoni, ukusno

Sastojci

  • 500 gr junetine
  • 3 glavice crnog luka
  • 400 gr šampinjona
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • so, biber, aleva paprika, lorber, začin C

Uputstvo

  • U šerpu sipati ulje da prekrije dno i zagrejati.
  • Dodati sitno iseckan crni i beli luk, poklopiti i dinstati desetak minuta na tihoj vatri.
  • U luk dodati meso iseckano na kockice, posoliti, staviti lorber (ukoliko volite), poklopiti i dinstati na srednjoj temperaturi, uz povremeno dodavanje vode.
  • Šampinjone dobro oprati i iseckati na malo deblje listiće.
  • Kada je meso upola gotovo, dodati iseckane šampinjone i šargarepu iseckanu na kolutiće i nastaviti sa kuvanjem, dok meso ne postane skroz mekano.
  • Na kraju posoliti i dodati ostale začine, po ukusu. Ako volite, možete dodati i jednu celu, svežu papriku.
  • U manji tiganj sipati ulje i zagrejati ga. Dodati 2-3 kašike brašna, malo propržiti, pa dodati 1 kašičicu aleve paprike i takođe propržiti da pusti miris. Ovako spremljenu zapršku sipati u gulaš i kuvati još minut, dva uz povremeno mešanje. Ukoliko vam se učini da je gulaš malo gušći, jednostavno dodajte malo vode, do željene gustine.
  • Gulaš poslužiti vruć uz prilog od pire krompira ili uz neku testeninu.

Napomene

Ja mislim da je gulaš jelo koje svi vole, a razlikuju se samo prilozi, koji će biti posluženi uz gulaš. Najbolja stvar za domaćice, jer je to ručak za dva dana. 
Poslovica za danas:
-" Šta vekovima nije uspelo, nužda obavi za jedan dan."-