Penasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke, pa još jednom dobro umutiti.
Od ove smese ispeći tri kore u okruglom kalupu, prečnika 24cm. Kore se mogu peći i u šerpi, ali obzirom da imam kalup na rasklapanje, ovog prečnika, lakše mi je bilo da ih pečem u kalupu, a kasnije da tortu slažem u šerpu.
Kada su kore ispečene, dok se hlade, napraviti fil.
U sud sipati mleko, dodati margarin iseckan na kockice, šećer, čokoladu, kokos i mlevene orahe, pa staviti na ringlu da provri. Fil kuvati na tihoj vatri, 20 minuta od momenta kada provri.
U odgovarajuću šerpu, na dno sipati 2 kutlače vrućeg fila, pa na fil staviti prvu koru. Koru zaliti sa 2-3 kutlače fila, pokriti drugom korom, takođe je preliti filom, staviti poslednju koru i preliti ostatkom fila.
Ovako složenu tortu ostaviti da se ohladi, pa staviti u frižider. Najbolje je, napraviti je poslepodne i ostaviti preko noći u frižideru.
Kada se torta potpuno ohladila, prevrnuti je na tacnu za torte.
Ovako izgleda kada se izvadi iz šerpe.
Sada tortu ukrasiti po želji. Može se staviti čokoladna glazura, ali mislim da je najbolje, da se preko torte pospe kokos ili mleveni orasi, a zatim ukrasi umućenim šlagom ili slatkom pavlakom.
Seći po potrebi i poslužiti.