Umutiti jaja, šećer, gustin i malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri, pa sipati umućenu smesu i skuvati fil do kraja, sve vreme mešajući. Kada je fil skuvan, dodati puter i izmešati da se se puter istopi.
Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaviti žut, a u drugi deo dodati čokoladu i mešati da se čokolada istopi i sjedini sa filom.
Piškote kratko umakati u skuvan sirup i slagati na dno kalupa u jedan red.
Na piškote sipati fil sa čokoladom i ravnomerno rasporediti. Preko fila složiti banane, isečene na kolutove ili po dužini. Sada ide drugi red piškota i drugi, žuti fil.
Slatku pavlaku i čokoladu ugrejati i izmešati da se dobije lepa čokoladna smesa, pa vruće preliti preko složene torte i ostaviti u frižider na hlađenje. Najbolje preko noći.
Sutradan rasklopiti kalup i prebaciti tortu na tacnu. Torta može da se premaže cela šlagom a možete je poslužiti i ovako kao ja.
Jedna mala napomena: Na slici, na kojoj se vidi presek torte, možete videti da sam ja pogrešila, pa prvi red pokrila žutim filom. Nije ni to pogrešno, ali lepše izgleda ako je redosled obrnut.