Go Back

Lisnate kiflice sa vanil kremom

Ukupno vreme1 hr 45 mins
Kategorija: Peciva
Kuhinja: French
Keyword: testo, kifle, slatke, doručak, večera, puding, vanila

Sastojci

Testo:

  • 200 ml mleka
  • 1/2 kockice kvasca
  • 100 gr šećera
  • 1 celo jaje
  • prstohvat soli
  • 500 gr brašna mekog

Fil:

  • 350 ml mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile

Ostalo:

  • 100 gr margarina za premazivanje testa
  • 1 celo jaje za premazivanje kiflica
  • listići badema za posipanje kiflica

Uputstvo

  • U mleko sipati šećer i prašak za puding, dobro umutiti i staviti da se skuva. Skuvan puding ostaviti da se potpuno ohladi i stegne.
  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka, pokriti krpom i ostaviti da naraste.
  • Naraslo testo izručiti na radnu površinu, rasklagijati i premazati margarinom.
  • Premazano testo presaviti na tri dela, kao pismo.
  • Ponovo rastanjiti oklagijom, i još jednom presaviti, bez premazivanje margarinom. Postupak još jednom ponoviti, pa ostaviti pola sata da testo odmori.
  • Testo malo rastanjiti i podeliti na 16 delova.
  • Svaki deo rastanjiti još malo po dužini, na jedan kraj staviti 2 kašičice ohlađenog pudinga, a drugi kraj iseći na trake, ali ne do kraja testa, već 1 cm do kraja testa.
  • Uviti testo u kiflu, malo prstima pritisnuti po rubovima, da fil ne bi iscureo prilikom pečenja, i ređati kiflice u pleh, obložen papirom za pečenje.
  • Kiflice premazati umućenim jajetom, posuti preko njih listiće od badema ili krupni kristal šećer i peći na 200*C oko pola sata.
  • Pečene kifle posuti obilato prah šećerom i poslužiti dok su tople.
  • Kifle takođe, možete filovati džemom ili nutelom, potpuno je svejedno, a sve zavisi od vašeg ukusa.

Napomene

Ovo pecivo sa filom od vanile je zaista fantastično. Nemojte se plašiti da dobro pošećerite puding, jer što je slađe to je ukusnije. Ja sam jednom smanjila količinu šećera i da budem iskrena, nije mi se svidelo tako...Ove kiflice definitivno moraju da bude slatke, da bi ukus bio dobar.
Poslovica za danas:
-" Ne zadržavaj ono što odlazi, ne teraj ono što dolazi."-