U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati i ostaviti desetak minut da kvasac malo nadođe.
Zatim dodati ostale sastojke i umesiti testo.
Testo podeliti na osam delova, svaki premesiti u jufku i ostaviti desetak minuta da odmori.
Sada svaku jufku rasklagijati u krug, premazivati ih margarinom i ređati jednu preko druge. Poslednja se ne premazuje.
Ovako premazane i složene jufke, rastanjiti u oblik pravougaonika, debljine oko 0,5cm.
Testo seći na 16 delova. Na svaki deo staviti fil po želji i uviti u rolnicu. Krajeve malo slepiti, da fil ne curi prilikom pečenja.
Rolnice ređati u pleh, premazati umućenim jajaetom i posuti susamom. Peći oko pola sata na 200*C.
Poslužiti dok su još tople.
Napomena: Ukoliko više volite da kroasani imaju oblik kiflica, testo rastanjiti što tanje u oblik kruga, iseći na 16 delova, filovati i uvijati u kifle. Ako hoćete slakte kroasane, smanjite količinu soli i povećajte količinu šećera, a fil zamenite nekim džemom ili kremom, na kraju pospite šećerom u prahu.