Dobro umutiti mast i šećer, da se dobije bela, penasta smesa. Dodati izrendanu koricu limuna, vanilu i jaja i izmiksati da se smesa ujednači.
Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa zamesiti lepo, glatko testo, koje se ne lepi za ruke.
Za pravljenje ovog keksa, biće vam potrebna modla, koja se stavlja na vodenicu za meso.
Pripremiti otprilike tri pleha, obložena papirom za pečenje.
Vodenicu pričvrstiti za sto, a na modli odabrati oblik po želji i krenuti sa poslom. Stavljati testo u mašinu, okretati ručku i kekse, koji izlaze iz modle, seći na željenu dužinu i ređati u pleh. Za ovakvo formiranje keksa, biće vam potreba još jedna, treća ruka, pa je najbolje da za okretanje ručke na vodenici, uposlite nekog od ukućana.
Kada ste popunili jedan pleh, stavite ga u rernu da se peče na 200*C oko 15-20 minuta, a za to vreme, pravite kekse za drugi pleh i ne zaboravite da promenite oblik keksa na modli.
Pečeni keks, možete uvaljati u prah šećer, možete ga umakati u čokoladnu glazuru, celog ili samo vrhove, možete ga mazati džemom po izboru i spajati po dva...itd. Mogućnosti su zaista mnogobrojne, a sve zavisi od toga šta vaši ukućani i vi volite.