U šerpu sipati vodu i šećer i staviti da se kuva. Kada počne da vri, dodati kakao i margarin, i nastaviti sa kuvanjem, uz mešanje, sve dok se margarin potpuno ne istopi. Pošto se margarin istopio, kuvati još 1-2 minuta i skinuti sa ringle.
Dodati odmah čokoladu i mešati da se čokoalda istopi. Zatim dodati mlevene orahe, promešati, pa odmah zatim dodati i keks. Smesu dobro izmešati i ostaviti desetak minuta da se prohladi.
Fil podeliti otprilike na 4 dela. Na plato staviti jednu koricu i ravnomerno je premazati 1/4 fila.
Preko staviti drugu koricu, blago pritisnuti, pa i nju premazati filom. Tako uraditi i sa ostalim korama. Poslednja korica se premazuje kasnije, tako da je potrebno ostaviti fil sa strane za nju.
Preko nafilovanog kolača staviti neki drugi plato ili dasku, blago pritisnuti, (paziti da fil ne iscuri sa strane), i ostaviti da se ohladi i stegne.
Kada se kolač ohladio, premazati zadnju koru ostatkom fila, koji je prethodno malo zagrejan, da bi se lakše razmazao. Preko fila posuti šaku mlevenih oraha i blago utapkati.
Inače, možete ceo fil potrošiti na filovanje između kora, a preko poslednje kore preliti glazuru od čokolade.
Kolač iseći na štangle i poslužiti.