Na tihoj vatri otopiti ratluk sa 5-6 kašika vode. Ako voda ispari, a ratluk se još nije istopio, dodati još par kašika vode.
Kada se ratluk istopio, dodati mleveni keks i mlevene orahe, pa dobro umesiti testo od ove smese. Umesto oraha, mogu se dodati pečeni, mleveni lešnici ili pečeni, mleveni kikiriki.
Testo podeliti na 6 delova i od svakog dela razvaljati traku, debljine jednog prsta.
Posebno otopiti čokoladu za kuvanje i puter.
Kalup trouglastog oblika obložiti alu-folijom. Ukoliko nemate takav kalup, možete upotrebiti običan pravougaoni pleh, tako što ćete jednu ivicu pleha obložiti folijom i nagnuti pleh.
Sada u sam ćošak pleha sipati par kašika otopljene čokolade, pa u sam ćošak staviti jednu traku od testa. Zaliti opet čokoladom, pa staviti dve trake, jednu do druge. Ponovo zaliti čokoladom i na kraju staviti preostale tri trake, jednu do druge. Zaliti ostatkom čokolade, lepo poravnati i ostaviti da se ohladi i stegne.
Kada se kolač ohladio, izvaditi iz pleha, skinuti foliju i iseći na štangle.