Go Back

Italijanski puter keks

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Keks
Kuhinja: Italian
Keyword: kolači, keks, krumiri, puter

Sastojci

  • 150 gr putera
  • 3 žumanceta
  • 100 gr smeđeg šećera
  • 2 kesice vanile
  • 300 gr brašna mekog
  • prstohvat soli

Uputstvo

  • Puter i šećer dobro mikserom umutiti, da se istopi šećer i da se dobije penasta smesa.
  • Dodati žumanca, so, vanilu i nastaviti sa miksanjem još par minuta.
  • Na kraju dodati brašno i izmešati varjačom da se sve sjedini.
  • Testo prebaciti u špric i na pleh obložen papirom za pečenje, istiskati oblike po želji.
  • Možete koristiti kesu za šlag, sa zvezdastim metalnim dodatkom ili špric za tulumbe.
  • Keks peći na 180*C oko 10-15 minuta, a trebalo bi da ostane svetlije boje.
  • Pečeni keks uvaljati u prah šećer, ili ga krajevima umočiti u otopljenu čokoladu.

Napomene

Divni mirišljavi puter keksići. Veoma lako i brzo se naprave, a jedina mana im je što se brzo i pojedu, pa sad šta je tu je...zato ih valjda i pravimo, da bi se pojeli. 
Poslovica za danas:
-" Ne postoji tako mekan jastuk kao što je mirna savest."-