Staviti sve zajedno u šerpu, dodati čašu vode i kuvati oko 15-20 minuta.
Kada su jabuke i pomorandže omekšale od kuvanja, skinuti sa ringle i ispasirati štapnim mikserom.
Dodati šećer i vratiti na ringlu da se kuva. Marmelada se vrlo brzo skuva, već posle 5-6 minuta kuvanja, odvojiti malo džema na tacnu i staviti u frižider da se rashladi i da se proveri gustina marmelade.
Vruću džem sipati u tegle, odmah zatvarati i okrenuti tegle naopkao na nekoliko minuta.
Želirani šećer ima da se kupi u svakom, malo većem marketu. Razmera 2:1 znači da se na 2 kg voća, sipa 1 kg želiranog šećera. Dobra strana ovog šećera je, što se džemovi sasvim brzo i lako skuvaju a gustina im bude savršena. U slučaju da ne možete da nadjete želirani, možete koristiti i običan, kristal šećer.
Napomene
Sada sam prvi put pravila džem od pomorandže u kombinaciji sa jabukom, i malo je reći da sam oduševljena. Ukus je zaista fantastičan, a i na oko je prilično privlačan. U životu valja malo izaći iz klišea i napraviti nešto novo i neobično, ja sam rešila da to uradim, upravo sa džemovima i marmeladama, a inspiracije imam sasvim dovoljno za još dosta varijanti.Poslovica za danas:-" Ljubav je jedina bolest od koje ne želimo ozdraviti."-