Dulek očistiti, iseći na manje kockice, dodati šolju vode i kašiku šećera, pa skuvati. Kada je skuvan, dulek treba da bude mekan, da bi mogao da se ispasira.
Pomorandže dobro oprati, obrisati i oljuštiti. Meso pomorandže iseckati na kockice i dodati skuvanom duleku. Sipati šećer i nastaviti sa kuvanjem.
Kada je šećer u pitanju, ja sam koristila "želirani šećer" u razmeri 2:1, što znači "dva dela voća i jedan deo šećera, odnosno na 2kg voća ide 1kg ovog šećera. Kod nas ga možete kupiti u svim malo bolje snabdevenim marketima. U svakom slučaju, možete koristiti i običan šećer.
Dok se džem kuva, koru od jedne pomorandže, očistiti od belog dela sa unutrašnje strane.
Koru zatim iseckati na male kockice i ostaviti sa strane.
Sada džem ispasirati štapnim mikserom ili u blenderu. Dodati sok od jednog limuna i iseckanu koru pomorandže, pa nastaviti sa kuvanjem. S' vremena na vreme, staviti 2-3 kašičice džema na tacnu pa ohladiti u frižideru, da bi se proverila gustina džema.
Pred kraj kuvanja, dodati malo cimeta. Cimet nije obavezan, ja sam probala obe varijante i meni lično, ukusniji je sa cimetom.
Vruć džem sipati u tegle i odmah zatvarati. Tegle okretati naopako na 10-15 minuta, pa ih vratiti na pravu stranu. Kada se potpuno ohladi, odložiti na policu sa ostalom zimnicom.