Crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati na krupno, ili oboje staviti u secka i iseckati.
U šerpu sipati malo ulja, dodati iseckani crni luk i šargarepu i kratko izdinstati. Zatim dodati mleveno meso pa ispržiti fil do kraja.
Na kraju dodati opran pirinač, posoliti i začiniti po ukusu.
Tikvice oljuštiti i iseći na tri dela, izdubiti ih kašičicom i složiti u pekač ili vatrostalnu činiju.
Izdubljene tikvice napuniti filom od mlevenog mesa. Preko mesa staviti krišku krompira ili parče paradajza. Ja sam koristila polovine čeri paradajza.
U šerpu u kojoj se pržio fil, sipati malo ulja i zagrejati. Dodati 2 kašike brašna i jednu malu kašičicu aleve paprike, kratko propržiti pa naliti sa 2-3 litra vode. Kada provri, preliti preko tikvica i zapeći u rerni.
Tikvice peći oko sat vremena na 220*C.
Napomene
Vrlo interesantna ideja za jedan lep i lagan letnji ručak. Punjene tikvice možete poslužiti uz pire krompir ili kuvanu rižu, a uz dobru letnju salatu, utisak će biti kompletan.Poslovica za danas:-" Ne otvarajte vrata koja nećete moći da zatvorite."-