Umutiti penasto puter sa šećerom. Dodati jaja sve vreme muteći. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i još jednom sve izmiksati.
Testo sipati u podmazan hleb, dimenzija 20 x 30 cm i ostaviti da odstoji dok fil ne bude gotov.
U vanglu sipati mak, dodati jedno jaje i izmešati.
U šerpu sipati mleko, puter i šećer i kada provri dodati griz i kuvati par minuta da se griz skuva.
U skuvan griz dodati smesu od maka, vanilu i bademe i dobro izmešati. Ko voli, može da stavi stotinak grama suvog grožđa u fil.
Kašikom vaditi fil i rasporediti preko testa. Možda vam se učini da je fila previše, ali neka vas to ne brine, slobodno ceo fil rasporedite preko testa.
Kolač peći oko pola sata na 200*C. Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu, iseći na kocke i poslužiti.
-