Go Back

Divne lovačke šnicle

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Lovacke, snicle, sos, luk, ukusne, rucak, brzo

Sastojci

  • 7-8 svinjskih šnicli
  • 3-4 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kocka za supu
  • ulje i brašno

Uputstvo

  • Šnicle izlupati i posoliti.
  • Svaku šniclu uvaljati u brašno i propržiti sa obe strane da porumene. Pržene šnicle ređati u vatrostalnu činiju ili pekač i ostaviti sa strane.
  • Prokuvati litar vode, dodati kocku za supu, promešati i ostaviti sa strane.
  • Crni luk iseckati i ubaciti u ulje, u kom su se pržile šnicle. Kratko prodinstati, pa ubaciti iseckan beli luk. Čim beli luk pusti miris, dodati 2-3 kašike brašna, promešati, kratko propržiti, pa odmah naliti supom.
  • Sve dobro izmešati da se sjedini i pustiti da provri. Ako je sos pregust, dodajte malo vode. Ovom smesom preliti šnicle i blago promešati. Probati sos, u slučaju da treba još malo da se posoli, zatim poklopiti i ubaciti u zagrejanu rernu na sat vremena.
  • Ako volite više sosa, povećajte količinu brašna i supe, odnocno vode. Ako je meso mlado, dovoljno će biti i 45 minuta u rerni.
  • Poslužite uz makarone, špagete, rižu ili pire krompir.

Napomene

Ja mislim da je ovo najjednostavniji i najukusniji recept za lovačke šnicle, ujedno idealan za jedan brz a odličan ručak. Znam sasvim sigurno da ćete biti zadovoljni i vi, kao i vaši ukućani, uostalom probajte.
Poslovica za danas:
-" U lovu je kao i u životu - glavno je znati čekati."-