Beli luk, peršun i vlašac sitno iseckati i pomešati sa odmeklim puterom. Ko voli, može da doda i drugo začinsko bilje ili da vlašac i peršun zameni nečim drugim, sve zavisi od ukusa i šta ko voli.
Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka. Ne dozvoliti da testo narasta, već ga odmah podeliti na 9 jednakih delova. Svaki deo teži po, otprilike 80gr.
Sada svaki deo rastanjiti između dlanova, u sredinu staviti malo rendanog kačkavalja, pola kašičice mešavine putera i belog luka, zatvoriti i formirati lepinjicu.
Lepinjice složiti u tepsiju prečnika 26cm, pokriti krpom i ostaviti da narastu.
Kada su narasle, uzeti jednu čašu, nauljiti joj dno i njime, na svakoj lepinjici napraviti udubljenje.
U svako udubljenje stavljati puter sa belim lukom i potrošiti svu preostalu količinu.
Žumancetom premazati lepinjice i ostaviti desetak minuta da još malo narastu, taman dok se rerna zagreje.
Peći na 200*C oko 10-15 minuta. Pečenu izvaditi iz tepsije i ostaviti da se malo prohladi, pa poslužiti.