Mikserom umutiti jaja sa šećerom u finu kremastu smesu. Dodati mleko i ulje pa još jednom izmiksati. Na kraju ubaciti brašno pomešano sa praškom za pecivo i ponovo umutiti u glatku smesu bez grudvica.
Ovako dobijenu smesu, podeliti na dva dela.
Podmazati ili obložiti papirom za pečenje, veliki pleh od šporeta, pa u njega izručiti jednu polovinu smese i ispeći žutu koru.
U drugi deo smese dodati orahe, kakao i cimet, dobro sve izmešati i od ove smese ispeći braon koru.
Tek sada, kada su obe kore ispečene, skuvati fil. Staviti mleko sa šećerom da provri, pa dodati griz i skuvati do kraja, odnosno dok se ne zgusne.
Kada je griz skuvan, skinuti sa ringle pa dodati puter i dobro sve izmešati, da se puter istopi i sjedini sa grizom. Odmah filovati dok je griz još vruć i dok se ne stegne.
Na jedan plato staviti braon koru, premazati je sa 2-3 kašike džema po ukusu, ja sam koristila od kajsije.
Preko toga izručiti jednu polovinu fila od griza, pa razmazati preko cele kore. Staviti žutu koru preko i rukama blago pritisnuti, da kora lepo legne. Sada ponoviti postupak. Premazati džemom i preko izručiti drugu polovinu fila od griza pa razmazati preko cele kore.
Ovako nafilovan i gotov kolač posuti mlevenim orasima ili nečim drugim, po vašem izboru.
Kada se ohladi i stegne, seći na štangle ili kocke i poslužiti.