Ribizle obrati sa grozda i oprati.
U jednu veću šerpu sipati šećer i vodu, pa staviti da provri. Pustiti samo par sekundi da šećer vri, pa odmah ubaciti ribizle.
Šerpu protresti da bi se ribizle rasporedile. Kašikom skidati penu.
Kuvati otrpilike 20 minuta. Slatko se brzo skuva, a ima svojstvo želiranja, tako da treba paziti da se ne prekuva.
Da li je slatko skuvano, najbolje je proveriti tako, što se 1-2 kašičice slatka stavi na tacnicu, pa u frižider na hlađenje. Kada se ohladilo, kašičicom proveriti gustinu.
Skuvano slatko skloniti sa ringle. Protresti šerpu, pa pokupiti preostalu penu sa vrha. Kuhinjsku krpu pokvasiti, dobro ocediti, pokriti šerpu i ostaviti da se skroz ohladi.
Ohlađeno slatko sipati u tegle i zatvoriti zatvaračem ili celofanom.