Breskve oprati, ocediti i iseći na manje parčiće. Moj savet je, da ih ne ljuštite, jer će ukus i miris biti intenzivniji i lepši.
Preliti šećerom i ostaviti malo da breskve puste vodu, mada nije obavezno. Ja sam kuvala odmah.
Kuvati oko pola sata, pa kada su breskve skuvane, izmiksati ih štapnim mikserom, da se dobije kompaktna smesa.
Nastaviti sa kuvanjem dok se džem ne zgusne. Gustinu je najbolje proveriti tako što, kašiku, dve džema stavite na tacnicu, pa u frižider na par minuta, da se ohladi. Onda kašičicom proverite gustinu. Pazite da se džem ne prekuva i imajte na umu da breskve imaju dosta pektina, pa se može desiti da džem dobije želatinastu formu.
Skuvan džem, dok je još vruć, sipati u tegle, zatvarati original zatvaračem i tegle okretati naopako. Ostavtii ih tako 15 - 20 minuta, pa okrenuti na normalnu stranu i ostaviti da se ohladi.
Poslužite za doručak ili večeru.