Kore prebrojati pa podeliti na tri dela i ostaviti sa strane. Ja sam imala 20 kora, pa sam podelila na dva mesta po 7 kora i na jednom mestu 6 kora.
Sada spremiti fil. Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati ulje, griz i orahe, pa sve izmešati da se sastojci sjedine.
Uzeti 1/3 kora i pleh dimenzija 20 x 30 cm. Na dno pleha, staviti ravno jednu koru i poprskati je sa 2-3 kašičice ulja. Preko nje staviti drugu koru, takođe ravno i takođe je poprskati uljem. Postupak ponavljati dok se ne potroši 1/3 kora. Obzirom da je kora veća od pleha ovih dimenzija, potrebno je presaviti je, da bi ona legla ravno u pleh.
Sada, preko tako spakovanih kora, sipati polovinu fila i lepo razmazati preko kora.
Preko fila složiti drugu trećinu kora na isti način. Svaku koru stavljati ravno i svaku poprskati sa malo ulja. Preko druge trećine kora izručiti ostatak fila i lepo razmazati preko kora.
Preko fila poređati poslednju trećinu kora, opet na isti način, kao i prethodne dve trećine.
Ovako složenu pitu, peći oko pola sata na 180*C.
Dok se kolač peče, skuvati sirup za preliv, odnosno agdu.
U šerpu sipati šećer i vodu i staviti da se kuva. Kada provri, kuvati samo par minuta i skinuti sa ringle. Sirup ne treba da bude gust. Ko voli, može da doda par kolutova limuna u sirup, ali nije obavezno.
Ispečenu pitu preliti sirupom i ostaviti da se ohladi i upije sirup.
Iseći na kocke i poslužiti.