U veću šerpu sipati šećer i vodu, pa staviti na šporet, da se šećer ušpinuje. Kada je šećer ušpinovan, dodati jagode i nastaviti sa kuvanjem.
Dok se slatko kuva, stvaraće se pena, koju je potrebno skidati kašikom.
Slatko je kuvano, kada sa kašike počnu da padaju po dve kapi sirupa. Najbolje je proveriti tako, što ćete sipati 2-3 kašike sirupa na tacnu i staviti u frižider da se ohladi. Kada se slatko na tacni ohladilo, videćete da li je gustina dovoljna ili treba da se kuva još malo.
Kada je slatko kuvano, skloniti sa šporeta i pokriti pokvašenom i isceđenom kuhinjskom krpom. Ostaviti da se potpuno ohladi, pa hladno sipati u tegle i zatvarati.
Ove kišne godine, jagode su bile pune vode, pa sam morala malo duže da ih kuvam, ali ništa ne smeta, jednako je lepo i ukusno.