Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka. Brašno dodavati postepeno, ako je potrebno, smanjiti ili povećati količinu, za nekoliko grama.
Testo rasklagijati u oblik parvougaonika, debljine pola prsta.
Razvučeno testo iseći na trake, širine četiri prsta, otprilike.
Sada svaku traku po sredini, premazati džemom ili kremom.
Zatim svaku traku spajati po sredini i dobro prstima slepiti testo.
Kada je traka, celom dužinom slepljena, polako prstima tapkati preko šava, tj. slepljenog dela, tako da se dobije blago pljosnata forma.
Celu traku okrenuti šavom prema radnoj površini, pa oštrim nožem seći štrudlice, otprilike 2-3 cm dužine.
Poređati štrudlice u pleh i peći na 180*C oko 20 minuta.
Ispečene kolače ostaviti nekoliko minuta pokrivene krpom, zatim svaku uvaljati u prah šećer i ređati na tacnu za kolače.