Istopiti puter i čokoladu i ostaviti da se malo prohladi.
Posebno mutiti jaja sa obe vrste šećera, da se dobije penasta smesa. U to dodati otopljenu čokoladu sa puterom i još jednom kratko izmiksati.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa ponovo izmiksati da se smesa izjednači.
Smesu izručiti u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm.
Fil od kokosa:
Zicom ili viljuškom mešati pavlaku i šećer, dok se šećer ne istopi. Dodati kokos pa još jednom izmešati.
Kašikom vaditi fil od kokosa i stavljati u razmacima, preko testa u plehu.
Kolač peći na 180*C oko 35-45 minuta.
Pustiti da se kolač ohladi, pa seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Brauni je, prosto i jednostavno, jedan od najlepših čokoladnih kolača na svetu. Jedino što bih još dodala kao savet, jeste to, da ga uvek pravite sa puterom, jer će tada dobiti onu pravu ukusnu notu. Sve drugo, što bih rekla, bilo bi suvišno.Poslovica za danas:-" Gde su potrebne ruke, reči su suvišne."-