Go Back

Pileće šnicle u sosu od šampinjona

Ukupno vreme40 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: piletina, šnicle, šampinjoni, pečurke, sos, ručak

Sastojci

  • 600 gr pilećih šnicli
  • 400 gr šampinjona
  • 250 ml neutralne pavlake
  • so, začin, biber

Uputstvo

  • Šnicle posoliti i ispržiti na vrućem ulju sa obe strane, da porumene. Kada su gotove, izvaditi ih na jedan tanjir i ostaviti sa strane.
  • Šampinjone oprati, iseckati na tanke kriške i pržiti na ulju u kom se pržila piletina.
  • Kada pečurke puste vodu, dodati šnicle, pa nastaviti sa prženjem još par minuta.
  • Na kraju dodati neutralnu pavlaku, so, začin i biber po ukusu, i pustiti da se malo krčka, dok ne dobije na gustini.
  • Uz ove šnicle u sosu dodajte nešto od priloga po želji i ručak je gotov.

Napomene

Ma savršeno rešenje za jedan odličan ručak, kojim će svi biti zadovoljni a vi niste utrošili ni previše vremena ni previše novca. Što bi naš narod rekao: I vuk sit, i ovce na broju.
Poslovica za danas:
-" Nikad ne broj kokoške, pre nego što ih uloviš."-