Go Back

Komisbrot

Ukupno vreme50 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Nemačka
Keyword: Kolač, hleb, suvo, voće, kandirano

Sastojci

  • 7 belanaca
  • 200 gr šećera kristal
  • 200 ml mleka
  • 60 gr istopljenog putera
  • 350 gr mešavine seckanog suvog voća po izboru suve smokve, šljive, kajsije, brusnice, grožđe...
  • 1 šaka seckanih oraha ili lešnika
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 250 gr brašna mekog

Uputstvo

  • Umutiti penasto belanca, dodati šećer pa umutiti u čvrst sneg.
  • Dodati sve ostale sastojke pa varjačom dobro izmešati smesu dok se ne ujednači.
  • Smesu izručiti u podmazan, duguljasti pleh, dimenzija 10 x 30 cm.
  • Peći na 200*C oko pola sata. Pre vađenja, proveriti čačkalicom, da li je komisbrot pečen.
  • Izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
  • Seći na šnite, posuti prah šećerom i poslužiti uz šoljicu kafe.
  • Što se tiče suvog voća, stavite ono što vam se nađe u kuhinji ili ono što vi volite. Ja sam iseckala suve smokve, šljive, mango, brusnice i grožđe, dodala sam i šaku mlevenih kao i seckanih pečenih lešnika.
  • Što se tiče žumanaca, nemojte ih bacati, iskoristite ih da napravite još nešto. Ja sam od žumanaca napravila kupus kifle u koje ide 3 žumanca, i Bečke kiflice sa sirom, u koje ide 4 žumanceta.

Napomene

Recept za ovaj Komisbrot je odličan, a još bolje je to što možete da pravite kombinacije po vašoj želji i ukusu. Upravo uživam u ovom ukusnom, mekanom i sočnom Komisbrotu uz moju popodnevnu kaficu. Savršen kraj dana.
Poslovica za danas:
-" Kraj ne postoji. Postoji samo novi početak."-