Umutiti penasto belanca, dodati šećer pa umutiti u čvrst sneg.
Dodati sve ostale sastojke pa varjačom dobro izmešati smesu dok se ne ujednači.
Smesu izručiti u podmazan, duguljasti pleh, dimenzija 10 x 30 cm.
Peći na 200*C oko pola sata. Pre vađenja, proveriti čačkalicom, da li je komisbrot pečen.
Izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Seći na šnite, posuti prah šećerom i poslužiti uz šoljicu kafe.
Što se tiče suvog voća, stavite ono što vam se nađe u kuhinji ili ono što vi volite. Ja sam iseckala suve smokve, šljive, mango, brusnice i grožđe, dodala sam i šaku mlevenih kao i seckanih pečenih lešnika.
Što se tiče žumanaca, nemojte ih bacati, iskoristite ih da napravite još nešto. Ja sam od žumanaca napravila kupus kifle u koje ide 3 žumanca, i Bečke kiflice sa sirom, u koje ide 4 žumanceta.