Go Back

Ušećereni badem

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Desert
Kuhinja: Srpska
Keyword: Badem, šećer, grickalica, slatko, ušećereni

Sastojci

  • 200 gr badema
  • 200 gr šećera kristal
  • 200 ml vode
  • 1 kesica vanile
  • na vrh noža cimeta

Uputstvo

  • U dublji tiganj sipati šećer i vodu i staviti da provri. Čim provri, ubaciti bademe.
  • Nastaviti sa kuvanjem, sve vreme mešajući.
  • Sve se dešava vrlo brzo, zato se ne odvajajte od šporeta. Uskoro će šećer početi da se kristališe, a onda je za par trenutaka i gotovo.
  • Ušećereni badem izručiti na pleh obložen papirom za pečenje, pa izmešati još malo, da se badem ne bi slepio.
  • Kada se ohladi, prebaciti ga u teglu sa poklopcem i služiti po potrebi. Pazite da vam se tegla ne prevrne i badem prospe?.

Napomene

Koliko je ovaj ušećereni badem ukusan, saznaćete kada ga probate, a kada ga budete probali, nećete moći da prestanete da ga grickate.
Poslovica za danas:
-" Zapamti savet onoga ko te voli, pa makar ti se činio i lošim."-