Penasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke i još jednom sve izmiksati.
Smesu izručiti u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm i peći na 200*C oko 20 minuta.
Preliv:
Dok se kolač peče, skuvati preliv.
Sipati u šerpicu sve sastojke, staviti na ringlu i na tihoj vatri pustiti da se sastojci istope i sjedine do vrenja, uz povremeno mešanje.
Kada je kolač ispečen, iseći ga na kocke željene veličine i vruć preliv preliti preko vrućeg kolača.
Kolač ostaviti da se ohladi i upije preliv. Poslužiti ga samog ili uz šlag.
Napomene
Evo recepta za jedan lep i sočan kolač. Napravi se veoma brzo i lako, a sastojke za ovaj kolač, svaka domacica sigurno uvek ima u svojoj kuhinji. Još ako ga poslužite uz neko voće i šlag, užitak sasvim sigurno neće izostati.Poslovica za danas:-" Mnogi ljudi su kao satovi: pokazuju jedno vreme a otkucavaju drugo."-