Krećemo sa korama: svaku koru nabrati kao harmoniku i slagati ih u veliki pleh od rerne.
Staviti pleh u rernu i kore sušiti na 120*C sat vremena.
Sada skuvati sirup. U šerpu sipati šećer i vodu i staviti da se kuva. Dodati izrendanu koru i sok od dve pomorandže i ubaciti jedan štapić cimeta. Kuvati minut - dva kad provri i ostaviti da se hladi.
Kada su se kore dobro osušile, izdrobiti ih da se dobiju potpuno sitni komadi. Vrlo lako se drobe kada se osuše.
Mikserom umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje, grčki jogurt, izrendanu koru od dve pomorandže, vanilu i prašak za pecivo, pa sve još jednom izmiksati.
U smesu izručiti izdrobljene kore i varjačom dobro sve izmešati.
Izručiti smesu u podmazan pleh i poravnati.
Od dve izrendane pomorandže, jednu iseći na kolutove i poređati preko pite.
Pitu peći na 180*C oko 40 minuta.
Kada je pita pečena, dok je još vruća, preliti je sa ohlađenim sirupom. Ostaviti pitu da se ohladi i upije sirup.
Seći na kocke i služiti.