Umutiti penasto jaja sa šećerom, dodati vruću vodu, bašno i prašak za pecivo, pa sve još jednom izmiksati.
Smesu izručiti u podmazan pleh, dimenzija 24 x 34 cm ili prečnika 28 cm.
Koru ispeći i ostaviti da se ohladi.
Fil:
Jabuke oljuštiti i iseći na tanje kriške. U šerpu sipati vodu i šećer, pa kad provri, sipati kriške jabuka i kuvati dok ne postanu mekane.
Kada su jabuke kuvane, rešetkastom kašikom povaditi sve jabuke i ostaviti da se malo prohlade.
Skuvane jabuke poređati preko kore.
Prašak za puding razmutiti u malo vode, dodati u vodu u kojoj su se kuvale jabuke i kuvati dok se ne zgusne.
U vruć puding dodati puter, dobro izmiksati i fil odmah preliti preko jabuka.
Ovako nafilovanu tortu ostaviti da se stegne i ohladi.
Na kraju umutiti šlag i staviti preko torte. Dekorisati po želji.
Napomene
Ovo je idealna, svakodnevna torta za tople letnje dane. Veoma je osvežavajuća, a još ako je napravite od kiselih jabuka, onda je to pun pogodak. Pravi se, kao što možete da zaključite, veoma lako i brzo, pa je to još jedna prednost ove torte ili kolača. Moj sledeći izazov će biti da ovu tortu napravim od nekog drugog voća, a ako me preduhitrite u tome, očekujem izveštaj?Poslovica za danas:-" I neuspeh je uspeh, ako iz njega izvučete pouku."-