Aglio e olio - Špagete sa belim lukom i maslinovim uljem
Ukupno vreme45mins
Kategorija: Paste
Kuhinja: Italian
Keyword: Špagete, beli, luk, maslinovo, ulje, pasta
Sastojci
400gršpageta
8-10čenovabelog luka
100mlmaslinovog ulja
1kašičicatucane ljute paprike
100grparmezana
parmezan i peršun za posipanje
Uputstvo
Špagete skuvajte po uputstvu sa kesice. Pazite da ih ne prekuvate, da ne bi bile lepljive.
U tiganj sipajte masilnovo ulje, dodajte beli luk iseckan na tanke kolutiće i polako zagrevajte ulje na tihoj vatri.
Kada je beli luk pustio miris, dodati tucanu papriku i nastaviti sa prženjem na sasvim tihoj vatri.
Odvojiti jednu šoljicu vode u kojoj su se kuvale špagete i ostaviti sa strane. Skuvane špagete procediti i izručiti ih u vatrostalnu ili neku drugu činiju.
Preko špageta sipati maslinovo ulje sa belim lukom i paprikom.
Dodati parmezan i sitno iseckan peršun pa sve zajedno dobro izmešati.
Ako su špagete suve, dodati malo vode koju ste prethodno odvojili u šoljicu, pa sve još jednom dobro izmešati da se sastojci sjedine.
Špagete poslužiti dok su još vruće sa još malo parmezana posutim odozgo.
Napomene
Možda vam se čini da su ove špagete sasvim obične i jednostavne, ali to su samo predrasude. Kada ih probate, shvatite da ih je u stvari, samo jednostavno spremiti, a ukus je daleko, daleko, od običnog i jednostavnog. Srdačno vas pozivam da ispratite uputstvo mog recepta i da probate ove neverovatne špagete. Jedno novo iskustvo nikad nije na odmet. Poslovica za danas:-" Lakše je razbiti atom nego predrasude."-