Go Back

Aglio e olio - Špagete sa belim lukom i maslinovim uljem

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Paste
Kuhinja: Italian
Keyword: Špagete, beli, luk, maslinovo, ulje, pasta

Sastojci

  • 400 gr špageta
  • 8-10 čenova belog luka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 100 gr parmezana
  • parmezan i peršun za posipanje

Uputstvo

  • Špagete skuvajte po uputstvu sa kesice. Pazite da ih ne prekuvate, da ne bi bile lepljive.
  • U tiganj sipajte masilnovo ulje, dodajte beli luk iseckan na tanke kolutiće i polako zagrevajte ulje na tihoj vatri.
  • Kada je beli luk pustio miris, dodati tucanu papriku i nastaviti sa prženjem na sasvim tihoj vatri.
  • Odvojiti jednu šoljicu vode u kojoj su se kuvale špagete i ostaviti sa strane. Skuvane špagete procediti i izručiti ih u vatrostalnu ili neku drugu činiju.
  • Preko špageta sipati maslinovo ulje sa belim lukom i paprikom.
  • Dodati parmezan i sitno iseckan peršun pa sve zajedno dobro izmešati.
  • Ako su špagete suve, dodati malo vode koju ste prethodno odvojili u šoljicu, pa sve još jednom dobro izmešati da se sastojci sjedine.
  • Špagete poslužiti dok su još vruće sa još malo parmezana posutim odozgo.

Napomene

Možda vam se čini da su ove špagete sasvim obične i jednostavne, ali to su samo predrasude. Kada ih probate, shvatite da ih je u stvari, samo jednostavno spremiti, a ukus je daleko, daleko, od običnog i jednostavnog. Srdačno vas pozivam da ispratite uputstvo mog recepta i da probate ove neverovatne špagete. Jedno novo iskustvo nikad nije na odmet. 
Poslovica za danas:
-" Lakše je razbiti atom nego predrasude."-